Wanneer kiezen voor een doorlopend krediet?

Er zijn talloze voordelen en nadelen aan te voeren als het gaat om het kiezen voor een doorlopend krediet. Daardoor kan het best lastig zijn om te bepalen of dit nu de juiste keuze is of niet. Toch is het doorlopend krediet in recente jaren meer en meer in populariteit toegenomen. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Er zijn immers een aantal belangrijke zaken die meespelen bij het bepalen van deze keuze. Denk alleen al aan het vergelijken van de voorwaarden waaronder geleend kan worden. Wanneer verschillende leenvormen naast elkaar worden gelegd is dit wel heel interessant.

Flexibiliteit
De belangrijkste reden waarom een doorlopend krediet gekozen zou kunnen worden, is de mate van flexibiliteit. Waar andere vormen van lenen aan strikte voorwaarden moeten voldoen, daar is dat voor doorlopend krediet wel anders. Het is immers zo dat er geleend en afgelost kan worden wanneer dit noodzakelijk is. Andere leningen daarentegen worden op een vast moment afgesloten en vervolgens moet volgens een vaste routine de aflossing gedaan die op een bepaald vooraf afgesproken punt aan de horizon afgerond moet zijn. Bij een doorlopend krediet gelden dit soort zaken niet in deze mate. Dit kan dus zeer gunstig zijn voor veel mensen.

De prijs
Natuurlijk is het wel zo dat er een keerzijde aan deze flexibiliteit zit. De prijs die hiervoor betaald moet worden, is in dit geval flink letterlijk te nemen. Het is namelijk zo dat er daadwerkelijk meer betaald moet worden voor de lening dan bij veel andere vormen het geval is. De kosten, in de vorm van rente, zijn simpelweg hoger. Daardoor is de lening dus gewoon iets duurder dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Het is dus altijd een belangrijke afweging die gemaakt moet worden. Wat is belangrijker, flexibiliteit of een lage rente? Dit kan per persoon verschillen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *